Middagsfrid grundades redan år 2007 av Kristina ”Kicki” Theander. Visionen var då att snabbt och smidigt erbjuda nyttiga, balanserade och hållbara middagar hem till kunder. Man ville helt enkelt hjälpa sina kunder att på ett bra sätt få ihop vardagspusslet. Visionen är precis lika aktuell idag. Företaget har dock utvecklats mycket under åren och som kund kan du idag beställa flera olika middagskassar och även några specialkassar som fruktkasse och melliskasse. Förutom att erbjuda hälsosamma och varierande matkassar till sina kunder arbetar Middagsfrid aktivt för en mer hållbar miljö. År 2019 togs till exempel beslutet att utesluta mattransporter via flyg och på så sätt minska koldioxidutsläppen. Många av råvarorna i Middagsfrids matkassar är också ekologiska. Middagsfrid ägs sedan 2017 av Axfood.

Snabba fakta om Middagsfrid

 • levererar färdigplanerade matkassar med recept
 • stort utbud av olika matkassar, till exempel vegokassen och supersnabba matkassen
 • matkassarna planeras och provlagas av kockar
 • väljer råvaror med hänsyn till miljö och klimat
 • många av råvaror i matkassarna är ekologiska
 • under Mina sidor kan du som kund byta ut middagar om du önskar.

Matkassar från Middagsfrid

Eftersom Middagsfrid har funnits på marknaden länge har man också över tiden utvecklat och förfinat sitt koncept. Du som kund kan därför välja mellan flera olika matkassar för att hitta en matkasse som passar dig och din livsstil. Du kan också välja hur många personer middagarna ska räcka till och hur många middagar du vill ha. Till sist väljer du om du vill ha matkasseleverans varje eller varannan vecka.

För att matlagningen ska fungera måste du ha ett basutbud av ingredienser hemma. Du måste till exempel ha olja, smör, mjölk, ägg och kryddor hemma. När du är kund kommer du att få ett meddelande om vilka råvaror du behöver för att kunna laga veckans middagar. Detta innebär ju dock att du måste gå till affären för att komplettera vissa livsmedel.

I varje matkasse medföljer ett receptblad som är skrivet på ett enkelt sätt i punktformer. Det är alltså inga problem att tilllaga middagarna. Även den som inte är så van i köket borde inte ha några problem att följa anvisningarna. Middagsfrid kommer också med en hel del tips, till exempel hur du bäst kokar pastan eller vad du kan förbereda kvällen före för att tillagningen ska gå ännu lite fortare.

Middagsfrid är också en förhållandevis dyr matkasse jämfört med många andra matkasseföretag. Den billigaste kassen ligger på strax under 600 kronor och den dyraste på lite över 800 kronor. Tänk dock på att det alltid går att hitta ett välkomsterbjudande. En anledning till det dyra priset är Middagsfrids val av råvaror. De värnar om miljön och väljer därför till stor del ekologiska livsmedel och råvaror efter säsong. Du kan betala med både kort samt via faktura eller direktöverföring.

Middagsfrids olika matkassar

 • originalkassen – en matkasse som passar alla, både stora och små, med enkla och varierande recept
 • flexitariankasse – en matkasse med smakrika och spännande mernyer för alla som vill äta kyckling och fisk men inte rött kött
 • kalorismarta kassen – en matkasse för den som vill äta goda och kalorisnåla middagar där alla recept är under 650 kalorier
 • vegokassen – en matkasse med växtbaserade och mättande middagar som passar både vuxna och barn (matkassen innehåller mejeriprodukter och ägg)
 • lättlagade kassen – en matkasse som passar alla som lever en mycket aktiv livsstil, de lättlagade middagarna tar max 25 minuter att tillaga
 • barnkassen – en matkasse som tilltalar alla små och deras föräldrar
 • supersnabba kassen – en matkasse för alla som vill äta bra och balanserat men inte stå mer än 15 minuter vid spisen.

Utöver dessa sju matkassar erbjuder också Middasgfrid två tilläggskassar: fruktkassen och melliskassen. Beställer du fruktkassen får du en kasse med fyra olika frukter. Många av frukterna är säsongsanpassade. Fruktkassen kostar 145 kronor. Melliskassen kostar 149 kronor och innehåller recept och varor som passar för att snabbt och enkelt få fram ett gott och nyttigt mellanmål. De två tilläggskassarna kan bara beställas om du också beställer en vanlig matkasse.

I Stockholm finns också möjligheten att via Middagsfrid beställa färdiglagade middagar från Restaurangen Urban Deli. Rätterna är nästan helt färdiglagade. Du som kund kanske behöver koka pastan, steka till fisken eller värma en sås.

Hur fungerar en matkasseprenumeration

Först väljer du den matkasse som passar dig och din familj bäst. Matkassarna är anpassade efter fyra personer. Originalkassen, flexitariankassen och vegokassen kan du också beställa för två personer. I nästa steg väljer du hur många middagar du önskar: tre, fyra eller fem middagar. Genom att skriva in ditt postnummer säkerställer du att Middagsfrid kan leverera till din adress. Nu är det dags att fylla i namn och adress, när du vill ha din första kasse och hur ofta du vill ha din kasse, alltså om du vill ha en prenumeration varje eller varannan vecka. Till sist väljer du betalningsmetod. Nu är det bara att vänta på din första matkasse från Middagsfrid som så klart levereras till din dörr.

Vanliga frågor och svar om Middagsfrid

Hur lång bindningstid har Middagsfrid?
En matkasseprenumeration är helt utan bindningstid. Du kan alltså säga upp din matkasse precis när du vill.

Erbjuder Middagsfrid en vegetarisk matkasse?
Ja, vill du äta vegetariskt kan du välja Middagsfrids vegokasse för två eller fyra personer.

Hur lång uppsägningstid har Middagsfrid på sina matkassar?
Matkasseprenumerationen är utan bindningstid. Du måste dock meddela Middagsfrid nio dagar före planerad matkasseleverans om du vill boka av kassen eller avsluta prenumerationen. Enklast gör du alla ändringar via Mina sidor.

När kommer matkassen?
Det beror lite på var du bort. Middagsfrid levererar på söndagar, måndagar och tisdagar och de flesta matkassarna levereras mellan klockan 17 och 22.

Kan man beställa en fruktkasse via Middagsfrid?
Ja, Middagsfrid erbjuder en fruktkasse och en melliskasse som kan beställas tillsammans med en vanlig matkasseprenumeration.

Kontakta Middagsfrid

Det är enkelt att komma i kontakt med personalen på Middagsfrid. Du kan till exempel ringa dem på 0771 33 77 07 eller skicka e-post till [email protected]. Är du kund hos Middagsfrid kan du också logga in på Mina sidor där du kan sköta din matkasseprenumeration på ett mycket smidigt sätt.

3.7/5 - (55 votes)

Har du testat Middagsfrid?
Berätta vad du tyckte.

3.7/5 - (55 votes)