Linas matkasse har sen de startade varit en väldigt stor och omtalat aktör på marknaden. Det inte bara på grund av att Linas matkasse var ett av de första företagen att erbjuda tjänsten om färdigpackade matkassar med leverans direkt till dörren. Utan Linas matkasse har även blivit så omtalat och populärt tack vare att deras kunder sen länge varit väldigt nöjda med vad de levererar – det går smidigt att beställa, tjänsten är prisvärd, och matkassarna innehåller näringsrika råvaror med tillhörande enkla recept för snabb men riktigt god matlagning.

Utöver detta är det många som anser att Linas matkasse är ett väldigt seriöst och pålitligt företag som utstrålar professionalism och kvalité. Där är både deras hemsida, tjänster, utbud och arbete överlag bidragande. Samtidigt är det en del som anser att Linas matkasse inte är så bra som det påstås, och att de inte motsvarar förväntningarna.

Så hur bra är egentligen Linas matkasse? Är det så smidigt och prisvärt som många påstår? Ta del av vår Linas matkasse recension här nedan för att läsa mer! 

Linas matkasse – hur funkar det?

En stor anledning till att så många väljer att prenumerera på Linas matkasse och deras färdiga matkassar är just den smidighet som kommer med deras tjänster. Det krävs bara att du skapar en prenumeration för att du ska kunna få hem färdigpackade, näringsrika och lättlagade matkassar direkt till din dörr. 

Det är till och med gjort så smidigt att en prenumeration startas automatiskt om du beställer hem en matkasse via deras hemsida. För att göra detta går du tillväga på följande sätt:

 1. Besök linasmatkasse.se
 2. Skapa ett konto och logga in, eller klicka på ”välj dina rätter”
 3. Välj den matkasse du önskar beställa, ange antalet personer och önskat antal middagar 
 4. Gå vidare genom att skapa ett konto eller fortsätt enligt de steg som anges. 
 5. Välj de recept som passar dig, och få hem dina middagar och råvaror efter det. 
 6. Klart! 

Hur får jag reda på när min leverans planeras?

Linas matkasse levererar sina matkassar på söndagar, mellan kl 16-22, och på måndagar, mellan kl 17-22, beroende på när du lägger din leverans. Dagen innan leverans får du ett sms med ett estimerat leveransspann.

Det är upp till dig att avgöra om du vill ha leverans varje vecka, varannan vecka, eller om du vill ha leverans varje eller varannan månad. Att hoppa över en eller flera leveranser är också möjligt vid behov. 

Oavsett får du färdigplanerade maträtter med tillhörande råvaror och recept levererade hem till dig så att du är matmässigt redo inför kommande vecka. Så snart du har gjort en beställning för dina matkassar kommer du att kunna se den planerade leveranstiden lite mer specifikt under ”mina sidor”. 

Skulle det visa sig att du inte är hemma och kan ta emot kassarna under planerad leverans kommer de ställa kassarna utanför din dörr och skicka ett SMS till dig om att leveransen skett. Därefter är det dock ansvaret över att påsarna hamnar i rätt händer ditt.   

Vilken bindningstid gäller för min prenumeration?

I och med att Linas matkasse är en prenumerationstjänst är det många som tror att de har någon bindningstid på sina matkassar. Men faktum är att just Linas matkasse inte har någon bindningstid på någon av deras kassar. Det enda du bör tänka på är att de har 6-7 dagars framförhållning om du exempelvis skulle önska ändra något i ordern eller vilja avboka. 

Linas matkasse vision och mål 

Vi anser att Linas matkasse är en väldigt bra tjänst som passar de allra flesta svenskar, något vi inte verkar vara ensamma om att tycka. För faktum är att just Linas matkasse är, precis som de själva uttrycker det, Sveriges mest sålda matkasse. Sen företaget grundades år 2008 har de sålt hundratals miljoner kassar!

I och med deras breda utbud och stora variation när det kommer till såväl valmöjligheter som leveranser och tillgänglighet är sannolikheten väldigt stor att du kan hitta ett upplägg och en matkasse som passar dig. Det oavsett livsstil, behov och önskemål. Du kan till och med anpassa din beställning och Linas matkasse meny efter allergier och specifika dieter och kostupplägg. 

Fokus på hög kvalité och nyttiga Linas matkasse recept för alla 

Tack vare att de recept du får hem består av näringsrika råvaror av hög kvalité blir matlagningen både enkel och smidig för alla, samtidigt som den mat du lagar också blir nyttig och god. Linas matkasse har som mål att bidra till att fler människor kan äta bra mat utan att behöva krångla till det, vilket de enligt oss har lyckats väldigt bra med. 

Att Lina själv, det vill säga grundaren bakom hela företaget och dess tjänster, är dietist gör att det hela känns betydligt mer pålitligt. Hon är mycket kunnig och är påläst om det senaste inom just hälsa och välmående, vilket i sig bidrar i stort till att alla de Linas matkasse recept som du kan välja mellan är välbalanserade och innehåller allt som de bör innehålla. 

Hållbar matlagning och minskat svinn

De är även som företag väldigt måna om att erbjuda tjänster och produkter som medför hållbar matlagning. Just av den anledningen gör det ett väldigt noggrant arbete när det kommer till att förbereda och färdigställa sina recept, där målet är att minska matsvinnet och få fler att vända sig till att äta ekologiskt.   

Linas matkasse pris – blir det inte mycket dyrare än att handla själv? 

En fråga som många ställer sig innan de börjar prenumerera på Linas matkasse eller liknande tjänster är om det inte blir rätt dyrt i längden. Det vill säga, de flesta som ännu inte beställt från Linas matkasse tror att det skulle bli väldigt mycket billigare att handla själv. 

Och det är inte helt fel, för att handla de råvaror som ingår i kassen hade man nog kunnat göra billigare genom att inhandla allt på egen hand. Det åtminstone om du skulle handlat i en lågprisbutik, vilket det dock är långt ifrån alla som har tillgång till idag. 

Mycket prisvärd tjänst där allt ingår 

Om man då ser till att det i Linas matkasse pris utöver kostnaden för råvarorna även ingår kostnader som täcker allt annat jobb, det vill säga hopplock av varor, utkörning och leverans, är det många som håller med om att tjänsten är mycket prisvärd. Det inte minst om man ser till all den tid och energi som du sparar genom att slippa åka till affären och handla själv. 

Minskad risk för matsvinn

En annan aspekt som man också bör räkna med är att det i Linas matkasse endast ingår råvaror och produkter enligt en viss mängd, som i sig är anpassad efter det du har angett i form av personer och antal middagar. På så sätt minskar risken för matsvinn och att saker och ting går till spillo. Genom att själv inte åka till affären undviker du också impulsköpen. 

Linas matkasse rabatt

För att bli en än mer attraktiv tjänst i folks ögon brukar Linas matkasse också erbjuda rabatt till dig som är ny kund och ska prenumerera på dina första kassar. Genom att använda dessa rabatter blir hela din beställning billigare, vilket bidrar till att du kan handla och få alla andra tjänster på köpet till ett väldigt bra pris. 

Fördelar med Linas matkasse 

Ser man till alla de användare som valt att recensera och ge ett omdöme om Linas matkasse, deras tjänster och utbud finns det mycket som tyder på att den absoluta majoriteten är väldigt nöjda. Det är framförallt många som anser att allt går väldigt smidigt, att det känns tryggt och pålitligt, samt att utbudet är mångsidigt och till för alla. 

De recept som man kan välja mellan är även lättlagade men samtidigt väldigt goda och smakrika, samt att man blir inspirerad till att ta tag i matlagningen utan att det behöver kännas svårt eller ta tid. Man behöver aldrig ställa sig frågan om vad man ska laga och du behöver aldrig testa dig fram, utan Linas matkasse löser allt det åt dig. 

Vardagen blir med andra ord mycket smidigare genom att prenumerera på deras matkassar, och det utan att du behöver kompromissa med vare sig dina egna önskemål gällande ingredienser, råvaror och produkter eller med priset. Dessutom erbjuder de väldigt bra och snabb kundservice med trevliga bemötanden. 

 • Minskad risk för matsvinn
 • Du sparar tid, energi och pengar
 • Du får inspirerande recept trots enkel matlagning
 • Mycket flexibelt och anpassningsbart 
 • Samtliga recept är nyttiga, snabblagade och goda!
 • Leverans över hela Sverige, direkt till dörren

Vad skiljer Linas matkasse från andra liknande aktörer? 

När det kommer till hur Linas matkasse skiljer sig från andra aktörer skulle vi säga att det främst rör sig om valmöjligheterna och flexibiliteten som man som kund hos Linas erbjuds. Att det finns flera olika kassar att välja mellan är rätt vanligt även hos andra aktörer, men att man kan göra så många olika modifikationer på sin egen specifika kasse är ovanligt. 

Hos Linas matkasse kan du bland annat välja måltider och recept till din kasse från flera olika matkassar. Det innebär alltså att du kan sätta ihop en personligt anpassad meny – med mycket inspirerande och goda recept – utefter egna önskemål, preferenser och behov, från en vecka till en annan. Detta alltså trots att de är en av de större spelarna på marknaden.

Matkassarna du kan välja bland hos Linas matkasse är:

– Linas Express

– Viktväktarna

– Barnfamilj

– Vegan

– Vegetariskt

– Klassiskt & inspirerande

– Lättlagat

– Glutenfritt

– Laktosfritt

FAQ Linas matkasse

Hur ser leveranserna av Linas matkasse ut?

Vill du beställa Linas matkasse kan du välja leverans på söndagar eller måndagar, mellan kl 16-22 respektive kl 17-22. I samband med din beställning får du en mer exakt leveranstid.  

Hur ofta levereras Linas matkasse? 

Du själv avgör hur många gånger per månad du vill få din leverans av Linas matkasse. Du kan välja mellan allt från leverans en gång i veckan till leverans en gång i månaden. 

Måste jag som beställt matkasse vara hemma när min order levereras?

Om det skulle visa sig att du inte är hemma vid beräknad ankomst av dina matkassar är det inte bekymmer. Linas matkasse kommer då bara att ställa dina påsar utanför dörren och skicka ett SMS till dig där det står att varorna är levererade. Värt att nämna är dock att du är ansvarig över att påsarna och dess innehåll hamnar i rätt händer efter leveransen. 

Vad är Linas matkasses priser?

Priserna varierar beroende på vilka maträtter och antal maträtter man väljer.

Är det möjligt att ändra eller avboka mina matkassar?

Linas matkasse har ingen bindningstid på sina prenumerationer. Något du däremot måste vara medveten om är att de har 6-7 dagars framförhållning för alla förändringar, det då inklusive ändringar i ordern och avbokning av matkasse. Är du ute i god tid är det med andra ord möjligt att exempelvis avboka matkassarna under en vecka om du är bortrest. 

4.1/5 - (165 votes)

Har du testat Linas Matkasse?
Berätta vad du tyckte.

4.1/5 - (165 votes)