Matkomfort logga

Matkomfort

Vårt betyg:
★★★★★ 4/5
Besökarnas betyg:
4.1/5 (21 röster)

Vad betyder tecknen?

Ja

Nej

Tillägg

Uppgift saknas

Bra att veta

 • Med skräddarsydd kasse avser vi möjligheten att byta ut recept.
  Möjlighet att skräddarsy kasse
 • Gratis frakt?
 • Färdiglagade rätter redo att värmas i ugn/micro
  Färdiglagade rätter
 • Anpassning utifrån laktos-, gluten- och fiskallergier
  Allergianpassade matkassar

Inriktning

 • Vegetarisk matkasse
 • Vegansk matkasse
 • Blandat vegetariska rätter & måltider med kött & fisk
  Flexitarisk matkasse
 • Måltider baserade på fisk & skaldjur, samt vegetariska rätter
  Pescetarisk matkasse
Foto av författare
Skribent: Josef Bekir
Uppdaterades:
Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonörer via affiliatelänkar.

Prisspann

605-2495 kr

Pris per portion

59 - 202 kr/st

Antal personer

1-8 st

Middagar

3-4 rätter

Byta ut recept?Nej
Recept per vecka4
LeveransdagSöndagar 14-22
TransportörGordon Delivery
BindningstidIngen bindningstid
Uppsägningstid7 dagar
BetalningsmetoderKort eller faktura
Gå till Matkomfort
Ange rabattkoden: hittamatkassen, få 150 kr rabatt.

Alla matkassar från Matkomfort


Matkomfort erbjuder just nu 5 matkassar med olika inriktning. Välj antal portioner och dagar som du behöver, så får du fram rätt pris per portion.

Matkomfort logga
Premium
Lättlagade rätterAvancerade smakerNoga utvalda leverantörer
2495 kr
Per kasse
89 kr
Per portion
1
2
3
4
5
6
7
Portioner
4
Dagar
Ange rabattkoden: hittamatkassen, få 150 kr rabatt.
Beställ här
Matkomfort logga
Hälsolådan
Inget rött kött eller fläskFågel, fisk & vegetariskt
2430 kr
Per kasse
101 kr
Per portion
1
2
3
4
5
6
8
Portioner
3
Dagar
Ange rabattkoden: hittamatkassen, få 150 kr rabatt.
Beställ här
Matkomfort logga
Familjefavoriter
Smaker för hela familjen
2275 kr
Per kasse
71 kr
Per portion
2
4
6
8
Portioner
4
Dagar
Ange rabattkoden: hittamatkassen, få 150 kr rabatt.
Beställ här
Matkomfort logga
Bas, lättlagade rätter
LättlagatUtan grönsaker
1875 kr
Per kasse
59 kr
Per portion
4
8
Portioner
4
Dagar
Ange rabattkoden: hittamatkassen, få 150 kr rabatt.
Beställ här
Matkomfort logga
Vego Premium
Ekologiska grönsakerRecept framtagna av kockar
1735 kr
Per kasse
96 kr
Per portion
2
4
6
Portioner
3
Dagar
Ange rabattkoden: hittamatkassen, få 150 kr rabatt.
Beställ här

På Matkomfort kan du beställa goda och praktiska matkassar via internet. De är ett uppskattat företag som vann titeln Årets matkasse år 2017. Företaget levererar matkassar från Ystad i söder till städer som Stockholm, Uppsala, Kopparberg och Karlstad i centrala Sverige.

Företagspresentation och snabbfakta

Med över 15 år i branschen är Matkomfort ett välkänt och etablerat företag. Deras vision är att erbjuda mat som inte bara är nyttig och god, utan som även är framställd på ett ansvarsfullt sätt. Därför är man noggrann med att välja producenter och gårdar som arbetar på ett sätt som är snällt både mot naturen och människan. Svenskt kött, närproducerade råvaror och hög kvalitet står i fokus för Matkomfort.

Snabbfakta om företaget:

 • Svenskt företag
 • Stort fokus på närproducerade, ekologiska och högkvalitativa råvaror
 • Erbjuder 5 olika typer matkassar
 • Flexibilitet vad gäller kundens önskemål
 • Vegetariskt alternativ
 • Recept utvecklade av erfarna kockar
 • Mycket positiva kundrecensioner

Matkassealternativ

Matkomfort erbjuder fem olika matkassar. Syftet är att alla ska hitta en matkasse som passar den egna smaken, plånboken och önskemålen. Oavsett vilken matkasse du föredrar kan du räkna med härliga menyer som dessutom är nyttiga och hjälper dig att må bra. Det enda du behöver ha hemma är något att steka maten i, salt och peppar.

Paketen som erbjuds följer nedan:

 • Bas
 • Familjefavoriter
 • Hälsolådan
 • Vego Premium
 • Premium

Bas

Baspaketet passar dig som vill ha det så enkelt som möjligt. Här får du fyra middagar varje vecka och alla är riktigt snabba och enkla att tillaga. Du kan beställa portioner till antingen fyra eller åtta personer.
Veckopriset är cirka 1095 kr – 1875 kr beroende på hur många portioner du vill ha.

Familjefavoriter

Med Familjefavoriter får du måltider som uppskattas av både stora och små. Även de här måltiderna är enkla att tillaga och de innehåller alla näringsämnen som både barn och vuxna behöver. Paketet innehåller måltider till fyra dagar och du kan beställa mat till två, fyra, sex eller åtta personer.
Priset landar på 915 kr – 2275 kr beroende på hur många måltider du beställer.

Hälsolådan

När du väljer Hälsolådan får du hem mat till tre dagar. Du kan beställa till mellan en och åtta personer och måltiderna innehåller inget rött kött. Dessutom får du en stor mängd närproducerade eller ekologiska grönsaker som är rika på vitaminer och mineraler.
Priset för Hälsolådan är cirka 590 kr – 2430 kr per vecka.

Vego Premium

Paketet Vego Premium kan beställas till 2, 4 eller 6 personer och ni får måltider till tre dagar. Precis som namnet antyder handlar det om vegetariska rätter och du kan vänta dig råvaror av hög kvalitet. I så hög grad det är möjligt får du ekologiska eller närproducerade grönsaker. Om du vill beställa till fisk eller kött är det bara att lägga till det i din beställning.

Premium

Vill du ha det bästa? Då kan Premiumpaketet vara något för dig. Då får du hem fyra menyer och paketet passar både dig som är ensamstående och dig som har en familj på upp till åtta personer. Råvarorna är av högsta kvalitet och du får lite extra spännande rätter som du enkelt kan laga själv.
Priset för Premium börjar vid cirka 1565 kr och uppgår till 2495 kr.

Prenumerationer, leverans och bindningstider

Prenumeration

Som prenumerant på någon av Matkomforts matkassar får du leveranser varje eller varannan vecka. Det är upp till dig och du kan själv bestämma genom att gå in på Mina sidor och välja vad du är intresserad av. Du kan också välja att annullera en eller flera veckors leveranser om du skulle vara på semester eller liknande. Prenumerationen fortsätter annars att löpa alls du säger upp den.

Leverans

Du väljer själv om du vill få matkassar varje vecka eller varannan. Leveransen sker i regel på söndagar, men på vissa orter kan den även ske på måndagar. På söndagar levereras matkassarna kl. 14.00 – 22.00 och på måndagar sker de kl. 17.00 – 22.00. Genom att gå in på Mina sidor kan du enkelt ske när matkassarna kommer att levereras till just dig.

Bindningstider

Det finns ingen bindningstid att förhålla sig till när du är kund hos Matkomfort. Däremot är det viktigt att du annullerar nästa order eller säger upp din prenumeration senast sju dagar innan nästa leverans. Då undviker du att få oönskade matkassar.

FAQ

Vilka betalningsmetoder erbjuds?

På Matkomfort.se kan du betala via kort som Visa eller Mastercard. Du kan också betala med faktura och har då 14 dagar på dig att göra betalningen.

Kan jag välja recept själv?

I nuläget är det inte möjligt att välja menyer själv. I vissa av matkassarna, exempelvis Vego Premium, finns det exempelvis möjligheter att lägga till eller välja bort kött av olika slag. Den möjligheten är dock begränsad.

Finns det allergivänliga matkassar?

Dagsläget kan Matkomfort inte ta hänsyn till allergier. Företaget arbetar för att göra menyerna lämpliga för så många som möjligt genom att exempelvis inte använda gluten eller nötter, men man kan inte lämna några garantier. Det kan nämligen finnas spår av nötter i råvarorna som kommer från företagets leverantörer. Om du har allergier är det därför viktigt att läsa igenom innehållsförteckningen noggrant.

Finns det vegetariska alternativ?

Du som är vegetarian är också välkommen till Matkomfort. Med paketet Vego premium får du goda vegetariska menyer som ger rätt näring för dig som inte äter kött.

Kontaktuppgifter

Har du frågor kring Matkomfort eller deras tjänster? Då är du välkommen att kontakta kundtjänsten via e-post eller telefon.

Du kan även besöka deras FAQ-sida, där du kan hitta svar på många vanliga frågor och funderingar.

Kundbetyg

Matkomfort har fått mycket goda recensioner på Trustpilot. I skrivande stund har de 4,8 poäng av 5 vad gäller kundnöjdhet. Många recensioner finns också att läsa på Matkomfort.se.

Kunderna skriver bland annat att maten är utsökt, att det finns stor variation att välja mellan och att kundtjänsten är riktigt bra. Det är också väldigt enkelt och smidigt att ändra eller avboka beställningen. Dessutom är maten enkel att tillaga, vilket gör vardagen mindre stressig för många. De här är bara några av de positiva kommentarer som företaget har fått!

Lämna en kommentar