ICA logga

ICA Matkasse

Vårt betyg:
★★★★★ 3/5
Besökarnas betyg:
3.7/5 (49 röster)

Vad betyder tecknen?

Ja

Nej

Tillägg

Uppgift saknas

Bra att veta

 • Med skräddarsydd kasse avser vi möjligheten att byta ut recept.
  Möjlighet att skräddarsy kasse
 • Ingen hemleverans
  Gratis frakt?
 • Färdiglagade rätter redo att värmas i ugn/micro
  Färdiglagade rätter
 • Anpassning utifrån laktosfritt
  Allergianpassade matkassar

Inriktning

 • Vegetarisk matkasse
 • Vegansk matkasse
 • Blandat vegetariska rätter & måltider med kött & fisk
  Flexitarisk matkasse
 • Måltider baserade på fisk & skaldjur, samt vegetariska rätter
  Pescetarisk matkasse
Foto av författare
Skribent: Josef Bekir
Uppdaterades:
Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonörer via affiliatelänkar.

Prisspann

579-699 kr

Pris per portion

44-49 kr

Antal personer

4 st

Middagar

3-4 rätter

Byta ut recept?Nej
Recept per vecka4
LeveransdagIngen hemleverans
TransportörIngen hemleverans
BindningstidIngen bindningstid
Uppsägningstid7
BetalningsmetoderFörskottsbetalning
Gå till ICA Matkasse
30% rabatt på din första matkasse

Alla matkassar från ICA Matkasse


ICA Matkasse erbjuder just nu 3 matkassar med olika inriktning. Välj antal portioner och dagar som du behöver, så får du fram rätt pris per portion.

ICA Matkasse logga
Familj
Smakrik och näringsriktigPerfekt för familjenBaserat på ICAs mest uppskattade recept
699 kr
Per kasse
44 kr
Per portion
4
Portioner
4
Dagar
30% rabatt på din första matkasse
Beställ här
ICA Matkasse logga
Familjens Favoriter (Vego)
Klimatsmart & ofta ekologisktBaserat på ICAs mest uppskattade receptInkluderar mejeri & ägg
579 kr
Per kasse
48 kr
Per portion
4
Portioner
3
Dagar
30% rabatt på din första matkasse
Beställ här
ICA Matkasse logga
Familjens Favoriter (Laktosfri)
Näringsberäknade recept Fisk, kött, fågel och ibland vegetariskt20-40 min lagning
589 kr
Per kasse
49 kr
Per portion
4
Portioner
3
Dagar
30% rabatt på din första matkasse
Beställ här

Med en matkasse från ICA får du både vardagsklassiker och lättlagade nyheter. Att beställa hem en noga utvald matkasse är perfekt när inspirationen tryter eller tiden inte räcker till i vardagspusslet. Då är ICA:s Matkasse din bästa vän. Du kan välja mellan flera olika matkassar, exempelvis för familjen eller veganska alternativ. ICA är en matleverantör för alla olika smaker samtidigt som du får varumärken du känner igen.

 • Enkelt och smidigt då du kan välja mellan många olika alternativ.
 • Några av marknadens billigaste matkassar.
 • Brett utbud av populära, näringsberäknade och lättlagade recept.
 • En matleverantör som har hållit på med mat i mer än ett sekel.

Olika matkassealternativ

ICA:s Matkasse innehåller varor och recept för ett antal middagar, i regel fyra middagar för fyra personer. Detta gör att du har allt redo och slipper fundera vad du ska köpa och laga för mat varje dag. Det kan vara särskilt skönt efter en stressig dag på jobbet att slippa fundera över maten och bara ha allt redo. En stor fördel med ICA:s Matkasse är även att de har ett stort utbud av olika recept, vilket gör att kassen alltid innehåller något för alla smaker. Variationen av recept gör även att ICA:s Matkasse fungerar vecka efter vecka då du inte behöver äta samma rätt. Måltider kan återkomma men inte vecka på vecka.

Vilken matkasse väljer du?

ICA erbjuder ett par olika matkassar och det finns tre olika inriktningar: Familjens Favoriter, Familjens Favoriter laktosfri och Familjens Favoriter vego. Du kan välja att variera mellan de olika kassarna så att du får en den ena veckan och en annan nästa vecka. Recepten läggs ut på ICA:s hemsida två veckor i förväg så att du har god tid på dig att välja vilken matkasse du vill ha.

En genomsnittlig vecka kan Familjens Favoriter exempelvis innehålla nachogratäng med majs, hamburgare med avokadoröra, kokospanerad kyckling med rostad broccoli och bacon- och spenatpasta med prästost. En härlig kombo av måltider som är rika både på näring och smak. Genom att köpa ICA:s Matkasse får du en naturlig variation av maträtter och undviker den vanliga fällan att äta samma maträtter vecka efter vecka. Med en matkasse får du istället olika matupplevelser även i vardagen.

Prenumerationer, leverans och bindningstider

Det är smidigt och enkelt att köpa matkasse hos ICA. Du kan se innehållet i matkassen och sedan lägga en beställning direkt på ica.se och följa leveransen därifrån. De har snabba leveranstider och vanligen levereras kassen på måndagar, med undantag för röda dagar.

Du kan alltid välja mellan att prenumerera eller köpa ”lösa” engångskassar. Om du prenumererar går det att få en matkasse varje eller varannan vecka. Det finns ingen bindningstid men du behöver pausa eller avboka nästa matkasse senast 7 dagar innan leverans.

FAQ – Vanliga frågor

Nedan följer vanliga frågor och svar om ICA:s Matkasse.

Hur ofta får man matkassen?

Du kan prenumerera på matkassan så att du får den en gång i veckan. Du får den då varje måndag. Det går även att beställa varannan vecka eller mer sporadiskt. Självklart går det att köpa enstaka matkassar utan att prenumerera.

Hur sker leveransen av matkassen?

Matkassen levereras i regel på måndagar, med undantag för röda dagar. Exakt leveranstid behöver du kolla upp med din lokala butik men detta är ofta relativt flexibelt. Du behöver inte göra någonting utan matkassen levereras hem till din dörr.

Vad innehåller matkassen?

Matkassen innehåller varor och recept för ett antal måltider för hela familjen. Exakta varor och recept går att se på ICA:s hemsida. Det finns en variation varje vecka och vad kommande veckas matkassar innehåller publiceras två veckor i förväg. Råvarorna håller hög kvalitet och köttet är så gott som alltid svenskt.

Innehåller matkassen allt jag behöver för tillagning?

Vissa basvaror såsom oljor och kryddor ingår inte i matkassen utan dessa förväntas du ha hemma. Det framgår alltid i veckomejlet och på hemsidan vilka basvaror du förväntas ha. Ibland kan du även behöva ha eget ris och pasta såvida det inte handlar om någon speciellt sort.

Finns det vegetariska och laktosfria alternativ?

Ja. Matkassen finns med tre olika inriktningar. En standardkasse som kallas Familjens Favoriter och sedan finns en vegetarisk variant samt en laktosfri.

Hur lättlagade är recepten?

Matkassen är utformad så att rätterna ska vara lättlagade. Tillagningstiden är i snitt omkring 30 minuter. Alla recept är provlagade av ICA:s egna kockar och du hittar alltid recepten på hemsidan.

Vad kostar matkassarna?

Priset varierar beroende på vilken typ av matkasse du väljer. Det finns tre olika alternativ: Familjens Favoriter, Familjens Favoriter laktosfri och Familjens Favoriter vego. Priserna varierar från ungefär 550 kronor upp till 700 kronor. I början kan du även få rabatterat pris på dina första köp om du vill prova på ICA:s Matkasse.

Sparar man något på att köpa matkasse?

Du kan spara mycket pengar på att köpa hem matkassar eftersom du undviker allt småhandlande då du får exakt de varor som du behöver för exakt de måltider du ska laga. Det gör det till ett effektivt sätt att handla mat, både för din tid och för din plånbok.

Kontaktuppgifter

ICA:s kundservice är enkel att nå. Den finns tillgänglig dygnet runt via en hjälprobot på deras hemsida. Du kan även ringa ICA:s Matkasse direkt på telefon 033-47 47 94 alla vardagar. Om du behöver nå matleverantören via mejl så finns ett kontaktformulär på ica.se eller så kan du mejla [email protected] för att få ditt mejl vidarebefordrat till rätt person som kan hjälpa dig.

Omdöme om ICA:s Matkasse

Det finns många olika matkasseleverantörer på marknaden men ICA är en av de populäraste. Många är nöjda med deras goda kundservice och att varorna håller en hög kvalitet samtidigt som priset är ett av marknadens i särklass lägsta. ICA är även kända för sina utsökta recept och matkassen kan ge upphov till nya spännande favoriträtter. Du får helt enkelt mycket för pengarna genom att beställa en matkasse från ICA. Maten är god och näringsrik samtidigt som den passar de flesta plånböcker. Om du är ICA-medlem så får du självklart även bonus på köp av ICA:s Matkasse.

Lämna en kommentar